Alpine belooft drie elektrische modellen, waaronder “X-Over GT”

Alpine Dream Garage teasers 2021

Alpine heeft iets meer inkijk gegeven in zijn strategie voor een elektrische toekomst. Zo mogen we tussen nu en 2026 rekenen op drie nieuwe modellen onder stroom, van een zuiver elektrische SUV-coupé tot een A110 zonder verbrandingsmotor.

Dat Alpine zich opmaakt voor een elektrische toekomst wisten we al even, maar de constructeur geeft nu ook wat meer inkijk in zijn concrete agenda. Die reikt voorlopig maar tot het jaar 2026, al heeft Alpine tussen nu en dan al heel wat nieuws op de planning staan. Zo mogen we drie zuiver elektrische modellen verwachten: een hothatch, een crossover-SUV en een sportieve coupé. Over de hoogste uit dat gamma geven de Fransen nu wat eerste informatie vrij.

Renault- en Lotus-fundamenten

Dat model krijgt namelijk de (voorlopige?) naam “X-Over GT” opgespeld en belooft ook precies dat te gaan worden: het liefdeskind van een crossover en een grand tourer. Als we Alpines teaserplaatjes van even geleden erbij halen herkennen we een soort SUV-coupé die aan deze beschrijving beantwoordt. Onderhuids zou de X-Over GT bouwen op CMF-EV-platform en dus zijn fundamenten delen met de Renault Mégane E-Tech en de Nissan Ariya. Desondanks houdt Alpine vast aan zijn gewoonlijke fabriek in Dieppe, die voor de productie van de elektrische SUV flink aangepast zal worden.

Alpine X-Over GT teasers 2021

De productie van de Alpine X-Over GT zou in 2026 van start moeten gaan, gevolgd door die van een “elektrische vervanger voor de A110” in 2026. Ook daarover hebben we hier en daar al wat informatie kunnen opvangen, zoals dat deze auto in samenwerking met Lotus ontwikkeld zal worden. Enkel over de elektrische hatchback houdt de constructeur de lippen voorlopig nog stevig op elkaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws