Elektrische Rolls-Royce Spectre verkent Franse Riviera in camouflage

Rolls-Royce Spectre zomertest 2022

De eerste elektrische Rolls-Royce zit volop in zijn preproductietests, maar het is vakantie voor iedereen. Daarom trakteren de Britten ons op een paar zomerse kiekjes van hun aankomende EV. Dat moet zweten zijn, met zo’n dik, zwart camouflagepak in de zon…

Noem het gerust toeval, maar precies op de dag waarop Bentley laat weten dat de lancering van zijn eerste elektrische auto wordt uitgesteld, herinnert Rolls-Royce ons eraan hoe goed het gesteld is met de ontwikkeling van zijn EV. Dat doen ze in de vorm van een uitgebreide reeks nieuwe plaagplaatjes, waarop de Spectre — zoals die gaat heten — te zien is in de omgeving van de Franse Riviera.

40% compleet

Daar hangen de ontwikkelaars trouwens niet rond voor hun plezier, want de Spectre is in Frankrijk om uitgebreid getest en bijgepunt te worden. Volgens Rolls-Royce is de Côte d’Azur namelijk het schoolvoorbeeld van een plek waar de auto frequent gebruikt zal worden, en daarom wordt zowat 55 procent van zijn totale preproductietests daar uitgevoerd. In totaal zal hij er ongeveer 625.000 testkilometers afleggen, waarin de Britten vooral het nieuwe, actieve rolstabilisatiesysteem willen optimaliseren. Daarnaast laten ze weten dat de luchtweerstandscoëfficiënt intussen gedaald is van 0.26 naar 0.25, maar meer cijfers kennen we voorlopig nog niet over de aankomende EV.

Rolls-Royce Spectre zomertest 2022

Rolls-Royce maakt van de gelegenheid gebruik om te melden dat de ontwikkeling van de elektrische auto voor 40 procent compleet is. Vier maanden geleden, wanneer we de auto in winterse omstandigheden aan het werk zagen, was dat nog 25 procent. Ze hebben nog tot het vierde kwartaal van 2023 om de auto helemaal op punt te zetten, want dan moet de Spectre zijn eerste klanten bereiken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws