Eindelijk in beeld: Porsches offroad-911 gaat ‘Dakar’ heten

Porsche 911 Dakar Teaser 2022

Hou je van sportwagens, én van terreinwagens? Dan heeft Porsche binnenkort het ideale alternatief voor je klaar en nee, dat heet niét ‘Cayenne’. De Stuttgarters onthullen volgende week namelijk een gloednieuwe offroadversie van de 911, en die zal als ‘911 Dakar’ door het leven gaan.

De markt van de crossovers is tegenwoordig zo groot, dat we inmiddels wel dachten dat we het allemaal gezien hadden. Zo zijn er al talloze verhoogde hatchbacks, verhoogde breaks en verhoogde coupé’s, maar vind je hier en daar zelfs verhoogde MPV’s en verhoogde cabrio’s. Porsche heeft echter nog één laatste gaatje gevonden, en dat komt in de vorm van een verhoogde sportwagen. Stiekem gaven ze ons eerder deze week al een voorsmaakje met hun vulkaanbeklimmende prototype, maar nu maken we voor het eerst kennis met de productierijpe offroad-911.

10.000 kilometer offroad

Porsche heeft namelijk een setje weinig verhullende plaagplaatjes gedeeld over zijn hoogpotige 911 in de testfase van zijn ontwikkeling. Ze kleven er voor het eerst ook een naam op, en zo leren we dat de nieuwkomer niet ‘911 Safari’ gaat heten maar wel ‘911 Dakar’ ter ere van de Paris-Dakaroverwinning die Porsche in 1984 behaalde met een aangepaste 911. Die naam heeft hij op basis van de beelden niet gestolen, want het apparaat lijkt zonder enige moeite een flinke zandduin te overwinnen. Daarnaast zien we dat ook sneeuw en losse keien geen obstakels gevormd hebben gedurende de ruim 10.000 ongeplaveide testkilometers die de 911 Dakar al aflegde.

Porsche 911 Dakar Teaser 2022

De 911 Dakar wordt volgens Porsche de eerste tweedeurs sportwagen waarvan je ook naast de gebaande paden kan genieten. Daarmee is het model Lamborghini’s hoogpotige variant van de Huracan nipt voor — die volgens de geruchtenmolen ’Sterrato’ zou gaan heten. De vraag is echter of iemand zich ook effectief met zijn nieuwe Porsche of Lambo naast het asfalt zal wagen, of er gewoon mee zal paraderen door de winkelstraat van de lokale badstad. We komen het te weten vanaf 17 november, wanneer Porsche de 911 Dakar onthult op de Los Angeles Motor Show.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws