Alfa Romeo Giulia SW Quadrifoglio: Verboden vrucht voor iedereen

Alfa Romeo Giulia Touring Sportswagen Quadrifoglio

Wat als Alfa Romeo besloten had een stationwagen te bouwen van de huidige Giulia? En wat als Alfa Romeo er dan ook nog eens een van de pot gerukte Quadrifglio-variant van zou maken. Wel, die zou er zo wel eens uit kunnen zien...

De Alfa Romeo Giulia begint stilaan aan de winter van zijn carrière. Hoewel hij eind vorig jaar nog een koplamplift kreeg, blijft er één model sinds de introductie in 2015 opvallend afwezig: een stationwagenuitvoering.

Waardige rivaal

2NCS, dat zich bezig houdt met 3D-renders, ging alvast aan het dromen hoe zo'n Alfa Romeo Giulia SportsWagon er uit zou kunnen zien. En als je dan toch aan het renderen gaat, waarom er niet meteen de Quadrifoglio-uitvoering van maken? Beeld je eens in, een praktische stationwagen met een 510 pk sterke 2.9-liter V6 die ontwikkeld werd door Ferrari. De BMW M3 Touring zou een rivaal van jewelste kennen.

Helaas pindakaas. Want Alfa Romeo heeft absoluut geen plannen om nog een stationwagenuitvoering op de markt te brengen. Meer nog, het Italiaanse merk is volop bezig met een opvolger van de Giulia. Die verschijnt in 2025 op de markt, krijgt een elektrische aandrijflijn en zal in zijn Quadrifoglio-uitvoering goed zijn voor 1.000 pk (!). Dan toch wat goed nieuws onder de Italiaanse zon.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Leifhain 08:12
afbeelding van Leifhain

Het ontbreken van de SW is een mooi voorbeeld van hoe de Fiatgroep keer op keer foute keuzes maakt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws