Tesla plaagt met nieuwe EV: Model 2 of gewoon Model 3 facelift?

Tesla Model 3 Model 2 teaser 2023

Er zit nog eens groot nieuws aan te komen van Tesla. Op een aandeelhoudersvergadering heeft topman Elon Musk namelijk een tipje van de sluier gelicht over wat hij zelf “hun volgende product” noemt. De kans zit er dus in dat dit de Model 2 is, of moeten we deze nieuwkomer minder ver gaan zoeken?

Het plan van Tesla’s Elon Musk was altijd al simpel: beginnen met duurdere, innovatieve EV’s en daarna ook modelletjes gaan bouwen die u en ik ons kunnen veroorloven. Hun recente prijsverlagingen waren op dat vlak misschien al een stapje in de goede richting, maar aan net geen 46.000 euro kan je hun goedkoopste model — de Model 3 — daarmee nog steeds geen budgetproduct noemen. Dat wordt de Model 2 wel, en misschien hoeven we daar niet eens zo lang meer op te wachten.

... Of toch Model 3 facelift?

Op een aandeelhoudersvergadering heeft Tesla-topman Elon Musk namelijk een mysterieuze teaserfoto getoond, tot groot jolijt van de aanwezige geldschieters. De CEO verklapte namelijk dat dit het silhouet van hun volgende product zou zijn, waardoor onze gedachten meteen al in de richting van een ‘Model 2’ gaan. We weten namelijk al langer dan vandaag dat Tesla denkt aan een compactere elektrische auto, die zou beschikken over een 53 kWh-accu en bijna twee keer zo populair moet worden als de Model 3 en de Model Y samengeteld. Daarnaast zitten er natuurlijk ook nog een Roadster, een Cybertruck en een koppel bedrijfsvoertuigen in het verschiet, maar die kunnen we op basis van de afbeelding gemakkelijk uitsluiten.

Tesla Model 3 facelift lek 2023

Wat daarentegen moeilijker uit te sluiten valt, is dat het hier ook gewoon om de vernieuwde Model 3 kan gaan. Musk mag namelijk wel spreken over een “nieuw product”, maar Tesla’s facelift zou van zo’n ingrijpende aard gaan worden dat de grens tussen update en nieuw model enigszins vervaagt. Bovendien komt het silhouet van de auto in de afbeelding ook aardig overeen met dat van de huidige Model 3, met zijn hoge raampartij en zijn korte front en kont. Wordt dit dus de Model 2 of de Model 3? We leren het vermoedelijk al snel, want volgens Musk zijn ze de nieuwkomer nu al aan het bouwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 11:59
afbeelding van this

Volgens mij gaat het over project highland van de model 3.
Model 2 zit er denk ik nog lang niet aan te komen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws