Nieuwe Alfa Romeo-supercar komt eraan: aftellen is begonnen

Alfa Romeo 6C Supercar teaser 2023

Alfa Romeo is officieel begonnen met aftellen naar de onthulling van een nieuw model, en dat wordt er niet zomaar eentje. Het zou namelijk gaan om een gloednieuwe supercar die naar alle waarschijnlijkheid 6C gaat heten. Eén ding weten we alvast zeker: op 30 augustus gaat het doek eraf.

Het is officieel: er komt binnenkort een gloednieuwe Alfa Romeo-supercar op de markt… En dan hebben we het niet zomaar over een éénmalig projectje à la Giulia SWB Zagato. Deze keer gaan ze in Arese namelijk helemaal zelf aan de slag om de sportieveling te ontwikkelen, een beetje zoals ze dat destijds met de 4C en de 8C gedaan hebben. Qua naam zou de nieuwkomer zich dan wel tussen die twee gaan bevinden, maar qua prestaties moet hij ze gaan overtreffen.

Maserati- of toch Ferrari-motor?

Op zijn YouTube-kanaal heeft Alfa Romeo namelijk het aftellen gestart voor een livestream die “een historische gebeurtenis” in beeld zal brengen. Meer informatie krijgen we op dit moment nog niet, behalve dan een vage teaserfoto van vermoedelijk zijn iconische Scudetto-grille. Eerder toonde Alfa Romeo echter ook al iets dat leek op een achterlicht, en daar kan je met enige verbeelding het cijfer ‘6’ en de letter ‘C’ in herkennen. Wij verwedden er dus graag die paar Italiaanse lires die we nog in onze lade hebben liggen op dat deze nieuwkomer ‘6C’ gaat heten, en dan zou hij volgens de namenlogica een zescilindermotor meekrijgen.

Alfa Romeo 6C Supercar teaser 2023

Dat geeft Alfa Romeo eigenlijk twee opties, want binnen de zustermerken hebben ze twee meesterwerken van V6-blokken in stock. De eerste ligt nu al in het vooronder van de Giulia en Stelvio Quadrifoglio, en dat door Ferrari ontwikkelde 2.9-literblok hoest er hoogstens 540 pk’s op. Dat is dus al meer dan de 8C destijds uit zijn V8 wist te persen, maar het kan nog sterker. Zo zou Alfa Romeo ook kunnen kiezen voor zijn eigen interpretatie op een Maserati MC20, en dat lijkt ons de meer waarschijnlijke optie. Dan mag je rekenen op 630 pk uit de 3.0-liter Nettuno-V6… We leren het op 30 augustus, wanneer het doek eraf gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws