Niet zomaar een kit: DMC Aventador LP900 SV

DMC Aventador LP900 SV

DMC brengt weer een tuningpakket uit om je vingers bij af te likken. Ze koppelen echter een aantal voorwaarden aan de verkoop, zodat de exclusiviteit gewaarborgd blijft. Ohja, de 900 in de naam staat nog steeds voor het aantal pk.

Wie de Stage 2 op zijn Aventador geplaatst wil zien, moet dus aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet de koper al beschikken over Stage 1 en moet men zich kandidaat stellen om 1 van de 10 gelimiteerde pakketten te verkrijgen. Het is ook niet zomaar een pakket, het uiterlijk werd gebaseerd op de one-off Aventador J. Om ervoor te zorgen dat geen twee DMC SV's hetzelfde zijn, biedt men ze op maat van de klant aan.

Er wordt overvloedig met carbonvezel gegooid en ook de motor krijgt een beurt zodat die zijn vermogen ziet stijgen tot 900 pk. Er werd een electronic load pressure control system geïnstalleerd en ook de ECU werd herwerkt. Het titanium uitlaatsysteem weegt slechts 3,45 kg, een tiende van het originele systeem. De onderdelen worden bij de lokale DMC-verdeler geïnstalleerd, voor de motorupgrade moet je je wagen laten overvliegen naar de hoofdzetel van DMC in Duitsland. Prijskaartje? Stage 1 body kost 25.000 euro, het interieur 10.000 euro. De wielen beginnen op 10.000 euro, het uitlaatsysteem kost nog eens 5.500 euro. Wie uitverkoren is om het Stage 2 SV-pack te installeren mag nog eens 12.500 euro neertellen voor de voorbumper en hetzelfde bedrag voor de achterbumper.

"Money is not the issue for our clients", aldus nog Thorsten Grebers, Marketing Manager bij DMC Germany, "this is a kit that you can't get by using your credit card."

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws