Een Scirocco cabrio, is dat wat?

volkswagen-eos-with-scirocco-front-worthersee-1

Het Volkswagenfeest in Wörthersee komt er weer aan en dan is het uitkijken naar de projecten die er zullen staan. Niet alleen van Volkswagen zelf, ook van tuners die zichzelf doorheen het jaar in hun hangar bezighouden. Zoals met deze Scirocco Cabrio, of Project Eos R36, zoals ze het zelf noemen.

Het gaat inderdaad om een Volkswagen Eos die stevig onder handen genomen werd, met enkel en alleen een ander velgje val je namelijk niet op tussen al dat tuninggeweld. Als basis diende een pre-facelift Eos, al kan je die vooral herkennen aan de harde CC-dakconstructie. De achterlichten namen ze bij de Golf 6 weg, de bumper komt van een Golf 6 R, de uitlaatpijpen van HG Motorsport. Vooraan plaatste de VW-liefhebber de neus van een Scirocco, inclusief bumper en motorkap. Beide wagens delen dezelfde basis, dus dat maakte het wat eenvoudiger.

Iets moeilijker werd het om de motor te vervangen. De keuze viel op een 3.6 VR6 blok uit de Passat R36. Vandaar ook de R36 in de naam van dit project. In de Passat is de motor goed voor 300 pk, al weten we niet of de tunerboys alles origineel gelaten hebben op motorisch vlak.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 16:35
afbeelding van Yannick

ik vind het een tikkeltje te veel maar de neus staat hem super

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws