BMW X5 M Performance: Een brug te ver?

bmw x5 m performance

BMW heeft een rits aan M Performance-opsmuk voor de nieuwe generatie X5 losgelaten. Gaande van koolstofvezel inlegstukken voor de bumpers tot opgewaardeerde remmen. Alleen... heeft zo'n uit de kluiten gewassen SUV baat bij deze onderdelen?

Het is de geliefkoosde cataloog van M2 en M4-eigenaars, het M Performance Parts-boekje. Want je kan bijna geen enkel van die rakkers tegen komen zonder één stukje M Performance er op geplakt, dan wel koolstofvezel grille of uitlaatsysteem. Het is een verdienmodel waar BMW recht een pagina heeft gescheurd van het MINI-manifest. Want bij MINI is personalisatie koning. En klanten willen grof geld neerleggen voor de personalisatie. Maar is dat ook zo bij een X5?

bmw x5 m performance

X5 M Performance

Je kan namelijk stellen dat een X5 M al tart met de afgrond van het koninkrijk genaamd BMW M maar wat met deze M Performance-onderdelen voor de reguliere X5? Een kolos van 2 ton uitrusten met een koolstofvezel "vinnetje" aan de voorbumper, dat zal seconden winnen op het circuit...

bmw x5 m performance

Het zegt ons eigenlijk niets. Meer nog, het is tamelijk vulgair. Zelfs die optioneel straffere remmen en het Alcantara-stuurtje met centraal rode streep horen eigenlijk niet thuis op een X5. Al zeker niet op de 30d of op de plug-invariant die Belgen gretig zullen kopen.

Wat vinden jullie hier van?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
GLENN 13:50
afbeelding van GLENN

Ik vermoed een vroege april vis. X5 met m performance brol én met semi off-road banden eronder. Het zijn deugnieten in München.

Jarry 06:49
afbeelding van Jarry

Waarom niet?
Je koopt sowieso al geen SUV om de snelste te zijn maar om gezien te worden.
En als je +100K neertelt voor een wagen dan is die paar duizend euro extra vaak geen probleem.
Prestatiegericht veranderd er niks, maar dat is ook het geval bij Sedans of Tourings. Ook die winnen geen tijd op het circuit.
Enige vraag die je moet stellen is of je het mooi vind. En daarop antwoord ik: het meeste wel :)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws