Manhart verbouwt Mini John Cooper Works GP tot GP3 F350

Mini John Cooper Works GP Manhart

Wie 306 pk in de nieuwe Mini John Cooper Works GP niet genoeg vindt, kan terecht bij de Duitse tuner Manhart. Die pompt het vermogen van de radicale pocket rocket op tot 350 pk. En zoals steeds gaat de creatie niet onopgemerkt voorbij...

De GP-versie is natuurlijk al een radicale variant van de Mini Hatch, met onder meer imposant spoilerwerk en een achterbank die achterwege wordt gelaten om gewicht te verlichten. Maar dat kan nog extremer, vindt Manhart. Samen met het Nederlandse Beek Auto Racing ontwikkelde het de Manhart GP3 F350.

Mini John Cooper Works GP Manhart

De drukgevoede tweeliter viercilinder onder de motorkap van de John Cooper Works GP ziet daardoor zijn vermogen toenemen van 306 pk en en 450 Nm tot 350 pk en 530 Nm. Dat bereikt Manhart door ingrijpen in het motormanagement, een andere intercooler en een gewijzigde uitlaatlijn, waarvan de tuner zelf zegt dat die niet overal goedgekeurd gaat worden.

Mini John Cooper Works GP Manhart

Voor de buitenkant voorziet Manhart alleen een opvallende wrap, met eigen 19-duimsvelgen en een verlagingsset van 20 millimeter vooraan en 15 millimeter achteraan. Een uitgebreidere verlagingskit is in volle ontwikkeling, net als een stevigere vermogensupgrade.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws