Aston Martin Lagonda krijgt gelimiteerde productie

De gecamoufleerde sedan die eerder werd gespot in de buurt van het hoofdkwartier van Aston Martin in Gaydon zou dan toch in productie gaan. De jongens bij Q by Aston Martin, het bespoke-programma van het merk, zorgen voor het ontwerp van de wagen.

Aston Martin liet nog niet zolang geleden weten dat er niet vlug een tweede sedan in het gamma ging komen naast de Rapide (nee, niet die rapid). Met deze Lagonda ontwijken ze mooi die stelling. Hij wordt namelijk gebouwd door Q By Aston Martin als een soort van gelimiteerd model. Verwacht wordt dat hij zowel groter en langer zal zijn dan de Rapide en dat de krachtbron, in de vorm van een 6.0 V12, zo'n 560 pk moet opwekken.

Half miljoentje

Doordat het een speciaal model is (lees: duurder) zou er ook aanzienlijk wat gewicht afgeschaafd kunnen worden dankzij het gebruik van carbon. Qua styling hoef je maar naar de spypics te zien om te beseffen dat hij een retro-vibe zal krijgen. Eind dit jaar zouden we de wagen voor het eerst kunnen zien. En met een kostprijsje van zo'n half miljoen zal hij vooral voor de rijken der aarde zijn. Al hebben we het gevoel dat het niet lang zal duren voor de honderd exemplaren zullen verkocht zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws