Modellek: Volvo V90 is heerlijke Zweedse station

volvo-v90-leak_01

Volvo zal in het vervolg twee keer nadenken voor ze nog niet voorgestelde wagens richting een schaalmodelbedrijf sturen. Want na de op schaal gelekte S90, krijgen we nu de V90 stationwagenvariant te zien in volle 1:43 glorie.

Het lijkt de nieuw hype te worden in lekland, want ook de Porsche 911 GT3 RS kwam voor zijn lancering voorbij als schaalmodel. Gaat het bij Volvo zo verder, dan weten we de gehele line-up tot 2024. Want na de S90 die voorbij kwam als schaalmodel, krijgen we nu de V90 op ons netvlies gebrand. Wederom met dank aan vlijtige Chinezen.

volvo-v90-leak

De V90 zal - verrassing - de stationwagenvariant worden van de S90. Dat merk je ook duidelijk, want vooraan delen beide rakkers hetzelfde front, achteraan leent de V90 het design van de heerlijke Concept Estate. Het zorgt ervoor dat, zelfs op schaal, deze V90 een imposante verschijning is. Verwacht wordt dat de V90 in 2017 in productie gaat, een jaartje na de S90.

volvo-v90-leak
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Carlos 12:16
afbeelding van Carlos

Ik zie hier een leuke opvolger voor de nooit echt rijsende 9-5 Saab break ( de nieuwe wel te verstaan).

Kevin 13:55
afbeelding van Kevin

o die ziet er mooi uit. Alleen de achterlichten die naar binnen duiken ben ik nog niet zo overtuigd van. Maar Volvo kennende zal ik daar vrij snel aan wennen.

Millie 16:22
afbeelding van Millie

Die achterlichten doen pijn aan mijn ogen

Pette 22:16
afbeelding van Pette

Wanneer komt er eens een grote break - niet monovolume - waar je fatsoenlijk met 3 achteraan kunt zitten zonder dat de middenste passagier een 'plank' onder zich en achter zich krijgt? Deze V90 lijkt in hetzelfde bedje ziek.

XC 70 23:22
afbeelding van XC 70

de koffer ziet er wel kleiner uit dan de huidige met die zeer schuine achteruit

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws