Mercedes zwiert AMG Sport buiten, voortaan heet alles Mercedes-AMG

mercedes-sport-end

Bij Mercedes is het geen nieuwigheid meer dat van de één op de andere dag iets totaal anders heet. Zo ook voor de AMG Sport-modellen. Die werden geïntroduceerd eind 2014, maar worden nu stelselmatig hernoemd tot Mercedes-AMG. Volgen wie volgen kan.

SLK is SLC, GL is GLS, GLK is GLC en ML is GLE. Inderdaad, bij Mercedes zijn ze stevig door hun naamgeving aan het gaan. Zo ook voor de AMG Sport-modellen. Eind 2014 besloot Mercedes namelijk om haar volbloed AMG-modellen voortaan aan de man te brengen als Mercedes-AMG (denk maar aan de Mercedes-AMG C 63). Daaronder zouden dan de AMG Sport-versies komen. Zowat de Audi S-modellen van het merk met de ster.

Een dik jaar na de lancering van die naam komt er echter een einde aan de AMG Sport-versies. Want moeten we de geruchten in de wandelgang geloven, dan zullen alle AMG Sport-modellen binnenkort gewoonweg omgedoopt worden tot Mercedes-AMG. Kan je nog volgen?

Even duidelijk maken

We zullen het duidelijk maken met enkele voorbeelden. Zo heb je op dit moment de Mercedes C 450 AMG Sport. Die zal binnenkort echter als Mercedes-AMG C 43 in de cataloog staan naast de Mercedes-AMG C 63 AMG. Idem dito voor de GLE 450 AMG Sport die dan Mercedes-AMG GLE 43 wordt. Van waar plots die 43 (krachtbron van dienst is tenslotte een 3.0 V6 biturbo)?

mercedes-sport

Wel, Mercedes heeft het begin al wat ingeluid met de vernieuwde SLK, die voortaan SLC heet. Daarvan is namelijk een Mercedes-AMG SLC 43 beschikbaar met die 3-liter V6. Volgens de Duitsers staat 43 daarenboven mooi naast 63. Je weet wel, dat andere getal dat al lang niets meer met de motorinhoud heeft te maken.

Hoofdpijn na het lezen van dit artikel? Dan raden we 1mg Paracetamol, een stevige Dafalgan of een blokje om wandelen aan...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws