Opel Insignia krijgt 3.6 V6 onder de kap... in de VS

opel-insignia-sports-tourer_1

Buick, het Amerikaans broertje van Opel verkoopt er de Insignia onder Regal-vlag. Die krijgt in strafste trim een 3.6-liter V6 onder de kap met 310 pk. Een serieuze upgrade tegenover de 2-liter viercilinder die we maximaal in ons Belgenland krijgen. Of we echter een zescilinder mogen verwachten onder de Europese kap?

Kinderen van gescheiden ouders, Opel en Buick. Het is te zeggen, terwijl GM het hoederecht houdt over Buick verkast Opel naar de PSA-groep van Peugeot en Citroën. Het maakt natuurlijk dat er de nodige vraagtekens bestaan over gedeelde modellen. Denk maar over de Ampera-e en de nagelnieuwe Insignia. Die wordt namelijk ook verkocht onder Buick-vlag, met Regal achterop z'n bips gekleefd.

In die Amerikaanse trim de 2-liter viercilinder benzine met 260 pk (400 Nm) die je ook bij ons kan krijgen. Al gaan ze nog een stapje verder, want in de motorbaai lepelen ze ook de 3.6-liter V6 benzine vanuit de Chevrolet Camaro. 310 paarden sterk, goed voor 383 Nm dat naar de vier wielen kan worden gestuurd. Een V6 in een Duitse limousine, het misstaat niet eens. Al is de kans klein dat het blok ooit naar Europa komt nu GM Opel los heeft gelaten.

We branden alvast een kaarsje dat de OPC-versie over zes cilinders mag beschikken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sven772 17:44
afbeelding van Sven772

Eigenlijk is die V6 enkel interessant als er een op Europese leest geschoeide versnellingsbak meedoet. Ik had 2 jaar geleden een Buick met een GM V6 met 300+ PK gehuurd, maar deze werd totaal versmacht door een megalamme 4-trapsautomaat die weigerde terug te schakelen bij gas geven. Op het koppel hoef je denk ik ook niet te rekenen, die 383Nm is niet echt slecht maar vele versnellingsbakken smoren het koppel gewoon omdat ze geen "hoog" koppel aankunnen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws