Subaru is klaar met 5e generatie Forester

subaru-forester-teaser-2018

De nieuwe Forester is klaar en Subaru kondigt dit maar al te graag aan via een plaagplaat. Kwestie van ons er even attent op te maken dat hij nog deze maand onthult zal worden op het autosalon van New York. Waarom jij daar om moet malen?

Denk je aan het overbevolkte C SUV-segment, dan denk je waarschijnlijk aan de Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan of Hyundai Tucson. Waar je niet aan denkt is een +240 pk sterke Japanner met boxermotor en een 4WD-systeem waarmee je zonder moeite frietjes bovenop een ondergesneeuwde Baraque de Fraiture kan gaan halen. Jawel, dat is de kracht van de Forester. En dat zal met de nieuwe heus niet veranderen.

Net zoals de vorige generaties adopteert de Forester het platform van de Impreza. Tegenwoordig is dat het SGP-platform (Subaru Global Platform) waardoor Forester - net zoals de Impreza - enkele centimeters zal groeien en plaats biedt aan nog steeds viercilinder boxermotoren, een CVT-transmissie en EyeSight, Subaru's groep van veiligheidsnetjes. Niet zeker maar wel verwacht is een hybrideversie. Wij kijken alvast weer uit naar de XT-versie met die 240+ pk's. Nog geen 40.000 euro betaal je daar voor bij de huidige. Een serieus onderschatte koop.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws