Suzuki schrapt Baleno en Celerio, ook Jimny tijdelijk verdwenen

Suzuki Jimny tijdelijk niet verkrijgbaar

Wat is er aan de hand, Suzuki?

Wie een blik werkt op de modellen die Suzuki vandaag verkoopt, ziet dat de lijst stevig is uitgedund. De Ignis, Swift, S-Cross en Vitara blijven in de catalogus staan, terwijl de Baleno, Celerio en zelfs de recente Jimny zachtjes richting uitgang geduwd worden. WLTP en strengere uitstootnormen liggen aan de basis, zo blijkt.

Alleen nog stock

“De Baleno en Celerio zijn definitief geschrapt en keren dus niet meer terug”, zo klinkt het bij de Suzuki-invoerder. “Ook de 1.0 Boosterjet beantwoordt niet meer aan de strengere normen en verdwijnt dus ook”. De turbobenzine, die Suzuki’s gamma atmosferische motoren kwam aanvullen, is dus niet langer verkrijgbaar op de Swift, S-Cross en Vitara. Wel nog op enkele stockmodellen, aldus Suzuki, en ook van de Celerio zijn er nog exemplaren bij de dealers te vinden.

Tijdelijk verdwenen

En wat met de recente Jimny, die vorig jaar pas op de markt verscheen? “Die is tijdelijk niet verkrijgbaar om zijn atmosferische 1.5 aan de strengere normen te doen beantwoorden”, zegt Suzuki. Een uitgelezen kans om de wachtlijst weg te werken, zo blijkt. Van de kleine 4x4 kunnen de Japanners immers niet genoeg exemplaren aanslepen: wie begin dit jaar op het Autosalon zijn Jimny bestelde, krijgt hem eindelijk in april.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
D Bezemer 17:09
afbeelding van D Bezemer

Suzuki Nederland dunt de modellen reeks aardig uit.
Murati suzuki India hebben veel aardige modellen bv de nieuwe s presso laat maar komen.

Nick Van Hemelryck 21:47
afbeelding van Nick Van Hemelryck

De Swift Sport is ook out of stock volgens de website. Vind hier nergens een nieuwsbericht over terug? In 2020 zou er een Mild Hybrid 1.4 sport komen maar ook hier van geen communicatie, niks

Wim 10:40
afbeelding van Wim

We zullen eens horen bij Suzuki

Wim 10:56
afbeelding van Wim

Hey Nick, de Sport is idd out of stock en zou in 2020 idd als mild hybrid komen, maar dan als 48 Volt mild hybrid. Meer info is nog niet beschikbaar.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws