Peperduur Bugatti-horloge bevat 16 werkende miniatuurcilinders

Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon

Dure auto’s en dito horloges gaan hand in hand. Toch passeren ze bij Autofans weinig de revue. Voor deze Jacob & Co. x Bugatti Chiron Tourbillon maken we echter graag een uitzondering.

De Amerikaanse horlogemaker Jacob & Co. werkte eerder al samen met Bugatti voor twee andere horloges, maar sloeg nu opnieuw de handen in elkaar met de autobouwer om “met mechanische precisie de spirit van een performancemotor te vatten.”

Dure woorden voor een duur horloge, want met 280.000 dollar is dit juweel natuurlijk geen koopje. Maar dat is de Bugatti Chiron uiteraard ook niet. De 250 gelukkige eigenaars van het horloge, van wie er ongetwijfeld minstens een paar een Chiron in de garage hebben staan, krijgen een echt werkende miniatuurversie van de W16 uit de Chiron.

Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon

Wie het opwindmechanisme induwt, zwengelt de W16 aan. De stalen krukas draait dus effectief, en de zuigers gaan op en neer. Er zitten zelfs kleine turboladers op het motorblokje, die opspoelen. Het gehele motorblok hangt op aan vier ‘schokdempers’, en het gehele bewegingsmechanisme bestaat uit 578 onderdelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws