Ford investeert in fabriek Zuid-Afrika

Waar de ene deur sluit, opent een andere. Ford sloot onlangs een aantal fabrieken in Zuid-Amerika en maakt vandaag bekend dat er meer zal worden geïnvesteerd in de site in Zuid-Afrika. Of daar voor ons wat in zit?

Zeer zeker zit daar voor onze markt ook wat in. In het Zuid-Afrikaanse Silverton wordt de Ford Ranger gebouwd. Niet alleen voor de lokale markt, ook de Europese versie wordt van daaruit verscheept.

Ford Amarok

De volgende generatie Ford Ranger zit eraan te komen en die zal samen met Volkswagen gebouwd worden. Ook die Amarok zal in dezelfde fabriek gebouwd worden en daarom moet de productiecapaciteit van 168.000 stuks omhoog naar een goeie 200.000 stuks. Dat houdt in dat er extra banen bijkomen, 1.200 extra plaatsen. Het totaal aantal werknemers komt daarmee bij 5.000 mensen.

Behalve de uitbreiding wordt de fabriek ook gemoderniseerd. Zo hoopt Ford de kwaliteit van de geleverde producten te verhogen en ook de CO2-uitstoot te drukken. Ford wil in 2024 de fabriek in Silverton CO2-neutraal en zelfvoorzienend te laten werken.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws