DS wil terug naar interieur zonder schermen

DS Aero Sport Lounge 2020

Ben jij al die felle schermen met hun vuile vingerafdrukken en hun haptische aanraakchaos ook zo beu als koude pap? Dan moet je dringend eens met DS-ontwerper Thierry Métroz op de koffie. Dat deed het Britse Autocar namelijk, en daar zwoer de topman dat hij het scherm liever kwijt dan rijk is.

‘Hoe groter hoe beter,’ geldt vandaag de dag als het op schermen in je auto aankomt. Zo pronkt Tesla al sinds jaar en dag met een joekel van een portretscherm en gaan sommige constructeurs, zoals Honda en Mercedes, zelfs zo ver om verschillende displays aan elkaar te koppelen tot één dashboardbreed gigascherm. Als je hele boordplank uit monitors bestaat, dan valt er verder natuurlijk maar weinig meer aan te ontwerpen. Dat begint autotekenaars als Thierry Métroz dan ook tegen te steken, of zo geeft hij tenminste aan in een interview met Autocar.

”Schermen zijn niet sexy”

De DS-designer heeft daar namelijk gezegd dat hij al die schermen — en we citeren — “een beetje stom” en zelfs “niet heel sexy” vindt. Hij maakt er dan ook zijn doel van om alle schermen op termijn te verbannen uit de interieurs van toekomstige DS-modellen, aangezien dat volgens hem zou leiden tot een meer serene ervaring. Métroz erkent daarentegen wel dat het niet eenvoudig zal zijn om de weelde aan informatie die de bestuurder nu via schermen ontvangt dan toch nog efficiënt over te brengen. Een concrete oplossing hebben ze daarvoor naar eigen zeggen nog niet gevonden, maar de topman geeft wel aan dat het team zijn toekomstvisie vooral baseert op de DS Aero Sport Lounge uit 2020. Die conceptcar had een dashboard waarop naar wens informatie geprojecteerd kon worden, maar dat ook blanco kon blijven.

DS Aero Sport Lounge 2020

Eén constructeur lijkt het alvast eens met DS, want bij Bentley hebben ze al even een manier gevonden om het scherm aan het zicht te onttrekken. Zo komt bijvoorbeeld iedere Continental GT of Flying Spur uitgerust met een soort driezijdige, roterende Toblerone middenin het dashboard waarvan één kant het infotainmentscherm huisvest, een andere zijde drie klassieke klokjes weergeeft en het derde vlak rustgevend leeg gelaten werd. Afhankelijk van je stemming kan je dan kiezen waar je het liefste tegenaan kijkt. Wat ons betreft had iets dergelijks niet misstaan in de cabine van de zonet klassevol gefacelifte DS 7

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 09:43
afbeelding van andre123

eindelijk iemand die iets wil doen aan die play station show.....
een beter voorbeeld van slechte smaak kan je niet vinden,spuuglelijk en totaal overbodig!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws