Nieuwe Renaults vermijden voortaan files dankzij Waze-integratie

Renault Waze 2022

Renault heeft een primeur beet, en die kan wel eens van pas komen in ons door file gekweld Belgenlandje. De Fransen integreren namelijk als eerste de Waze-app in hun infotainmentsysteem, en dat is één van de slimste filevermijders op de markt.

Ben je het ook grondig beu om tussen het gepeupel te staan aanschuiven op de Brusselse, Antwerpse of tegenwoordig eender welke ring? Dan kan het alvast helpen om Waze even uit te proberen. Die navigatie-app verzamelt namelijk als één van de besten actief feedback van zijn gebruikers, en stelt dan alternatieve routes voor zodat je op z'n minst in beweging blijft. Dan moet je natuurlijk wel je telefoon verbinden met het infotainmentscherm of – stel je voor – het ding in zo'n afzichtelijke houder monteren. Nu is er echter een derde optie: je kan ook gewoon een nieuwe Renault kopen.

Digital Detox

Renault integreert namelijk als eerste constructeur de Waze-app in zijn nieuwe infotainmentsysteem. Dat betekent dat je geen telefoon meer moet aansluiten via Apple CarPlays of Android Auto's, en je de smartphone desgewenst zelfs helemaal kan thuislaten voor een volwaardige digital detox. 't Is te zeggen, zolang je specifieke Renault dan zelf over de nodige software beschikt natuurlijk.

Renault Waze 2022

De Waze-app wordt namelijk beschikbaar voor de Renault-modellen die uitgerust zijn met het nieuwe OpenR Link-multimediasysteem dat ontwikeld werd in samenwerking met Google. Dat systeem schuilt voorlopig enkel achter de 12-inchschermen van de Renaults Mégane E-Tech Electric en Austral, dus andere modellen vallen voorlopig uit de boot – en dus in de file. Renault mag trouwens wel de eerste zijn die de Waze-app ondersteunt, maar iets zegt ons dat ze niet lang alleen zullen zijn. Ook Volvo en Polestar maken namelijk gebruik van zo'n Android Automotive-infotainmentsysteem, dus de kans zit erin dat zij binnenkort dezelfde mogelijkheid zullen bieden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws