Deze Bugatti kostte iemand bijna 10 miljoen euro, maar is ook niet zomaar een Bugatti

Bugatti Chiron Profilée 2023

Iedere Bugatti is een peperdure auto, maar het kan altijd duurder. Zo werd deze unieke Chiron deze week geveild voor de prinselijke som van 9.792.500 euro, wat hem meteen de titel ‘duurste nieuwe auto ooit’ oplevert. Als welgesteld verzamelaar zijn er dan ook redenen genoeg om deze Bugatti te willen hebben.

Prestigieuze autoveilingen hebben voor de gemiddelde man in de straat wat weg van science fiction. Er worden namelijk zo’n absurd hoge bedragen geboden voor stukken staal met vier wielen, dat wij er ons niks meer bij kunnen voorstellen. Vorig jaar ging er bijvoorbeeld nog een klassieke Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé onder de hamer voor een recordbrekende 135 miljoen euro. Ook nieuwe auto’s moeten echter niet zo veel onderdoen, vooral als er een Bugatti-logo op de voorklep pronkt. Zo gooide iemand afgelopen woensdag 9.792.500 van zijn zuurverdiende euro’s tegen deze Chiron aan, wat er in één klap de duurste nieuwe auto ooit verkocht van maakt.

Sorry, Mistral-kopers

Die titel verklaart ook meteen waarom iemand er zoveel geld voor over had, want tot voor kort waren alle nieuwe Chirons helemaal uitverkocht. Dat was dan echter buiten dit ene exemplaar gerekend, dat oorspronkelijk gemaakt werd als preproductiemodel voor de Profilée-reeks. Die reeks zou het brugje maken tussen de ‘gewone’ Chiron en de sportievere Chiron Pur Sport, maar bereikte nooit de productiefase. Dit is dus meteen ook de enige Chiron Profilée ter wereld, die je van buitenaf herkent aan zijn vaste achterspoiler en zijn grotere luchtinlaten. Bovendien heeft zijn versnellingsbak kortere verhoudingen voor een nog snellere acceleratie, waardoor de 1.500 pk sterke W16-motor het apparaat naar de 100 km/u slingert in 2,3 seconden.

Bugatti Chiron Profilée 2023

Bovenstaande informatie vereist ook een kleine correctie in onze voorgaande berichtgeving, want dat betekent dat niet de recenter onthulde Mistral maar wel deze ene Chiron Profilée de laatste Bugatti ooit met een W16-motor zal zijn. Alle 50 exemplaren van die Mistral zijn namelijk al uitverkocht, terwijl deze laatste Chiron woensdag pas zijn eigenaar vond. Vanaf nu zullen alle nieuwe Bugatti’s dus geëlektrificeerd worden, en CEO Mate Rimac en co hebben hiermee een knap budget verzameld om in die ontwikkeling te pompen… Al belooft Bugatti wel dat een deel van de opbrengst naar goede doelen zal gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws