Volkswagen keert terug naar A-segment: compacte, elektrische SUV gepland voor 2026

Volkswagen ID. Life 2023

Volkswagen heeft zijn fabrieksplanning klaar voor de komende jaren, en daar staan een paar interessante nieuwtjes tussen. Zo zal niet alleen de Golf verder leven als EV, maar komt er ook een elektrische opvolger voor de Up!… Of toch min of meer, want de nieuwe A-segmenter wordt een SUV.

Bij Volkswagen lijken ze steeds meer te willen inzetten op EV's die het volk zich ook effectief kan veroorloven. Dat bleek al wanneer ze hun ID. 2All Concept onthulden want hoewel die elektrische B-segment hatchback ook een sportieve GTI-afgeleide zou krijgen, moet de basisversie toch gewoon voor 25.000 euro te koop komen... En die 'ID.2' wordt dan zelfs nog niet de goedkoopste VW op stroom.

ID. Life-reanimatie?

Volkswagen heeft namelijk inkijk gegeven in wat het zoal van plan is om te produceren in de komende jaren, en daar gaat één nieuwkomer in het bijzonder met onze aandacht lopen. Zo beloven de Duitsers dat hun fabriek in Wolfsburg er in 2026 een tweede elektrische modelletje bij krijgt, naast de ID.3 die er nu van de band rolt. Dat wordt bovendien een modelletje in het A-segment, het compactste segment dat momenteel massaal door merken — waaronder ook Volkswagen met wijlen de Up! — verlaten wordt. Reken deze keer echter niet op een hatchback want de nieuwe A-segmenter moet een goedkoop, elektrisch SUV’tje worden. Wie weet halen ze het guitige design van de bovenaan getoonde ID. Life dus toch maar weer uit de prullenmand voor iets als een ID.1…

Volkswagen ID.3 productie 2023

De komst van die elektrische A-segment SUV is trouwens niet het enige dat naar boven kwam uit de bespreking van de fabrieksplanning. Zo weten we al langer dat de volgende generatie van de Golf zuiver elektrisch wordt, en aangezien die nu tussen de geplande modelletjes “tot 2028” staat weten we dat die ten laatste dan op de markt zal komen. Die zal dan op het nieuwe SSP-platform komen te staan, kort voor ‘Scalable Systems Platform’. Op niet-elektrisch vlak zal de fabriek in Wolfsburg dan weer een zevenzits Allspace-versie van de Tiguan gaan bouwen in 2025, naast de reguliere Tiguan die er dadelijk in productie gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws