Weg laadangst: Google Maps geeft real-time info over laadpalen na update

Opladen Google Maps Update 2023

Rij je wel eens in een elektrische auto, dan ken je vast het gevoel van onzekerheid wanneer je onderweg moet laden. Zo kan je vaak wel een laadpaal op je route vinden, maar is het nog maar de vraag of die compatibel is met je auto of laadpas, of überhaupt werkt. Aan die laadangst wil Google Maps nu finaal een einde maken.

Op de lijst van weetjes die je waarschijnlijk niet hoefde te weten: Google Maps geeft elke dag gemiddeld 20 miljard kilometer aan wegbeschrijvingen aan zijn gebruikers. We komen echter nog tot ons punt, want steeds meer van die kilometers worden afgelegd met elektrische auto’s. Hoe meer die echter rijden, hoe vaker die natuurlijk moeten laden… En Google wil ervoor zorgen dat dat zo zorgeloos mogelijk kan gebeuren.

Beschikbaar of buiten dienst?

Het techbedrijf heeft namelijk een update voor Google Maps klaar — je weet wel, die app die ervoor zorgt dat bijna niemand nog ingebouwde navigatie in zijn auto nodig heeft. Nu dreigt Google Maps ook menig laadpaal-app overbodig te gaan maken, want voortaan krijg je er nog meer informatie over oplaadpunten in te zien. Zo zal Google niet enkel vermelden hoeveel stekkers er op een bepaald moment beschikbaar zijn, maar ook wanneer ze het laatst gebruikt werden. Zo kan je nagaan of een laadpaal misschien gewoon buiten dienst is. Verder vind je ook terug wat de laadsnelheid van een bepaald oplaadpunt is, met welke betaalmiddelen of laadpassen het compatibel is en welke stekkers er beschikbaar zijn. In het geval van auto’s met een Android Automotive-infotainmentsysteem — die Google Maps dus als standaardnavigatie gebruiken — zal de app zelfs automatisch aangeven of die stekkers al dan niet op jouw model passen.

Opladen Google Maps Update 2023

De Autofans-foon van dienst werd alvast even geüpdatet, en wij zien inderdaad flink wat extra informatie over de laadpalen in de buurt verschijnen. Is dat bij jou nog niet het geval, dan hoef je niet lang meer in een toestand van laadangst te verkeren. Zo belooft Google dat de update nog deze week op zowel Android- als iOS-toestellen beschikbaar zal zijn. Je herkent de app trouwens ook aan zijn uitgebreider gebruik van augmented reality en natuurlijk zijn strakkere kleurtjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 16:32
afbeelding van this

Let wel op dat die info niet altijd even betrouwbaar is. Bijvoorbeeld een auto bij de supercharger met laadpunt aan de andere kant, die houdt "2" plaatsen bezet. Terwijl de app gaat zeggen dat er maar 1 plaats bezet is.
Idem voor laadplaatsen die voorbehouden zijn voor deelauto's maar waar er op dat moment geen deelauto's op staan. De app gaat ook denken dat het een vrij laadpunt is, terwijl je daar helemaal niet mag laden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws