Dit is de Volkswagen Passat sedan die je niet mag hebben

Volkswagen Passat sedan China 2024

Treur, taxichauffeur, want de Volkswagen Passat sedan is niet meer. De enige versie die bij ons namelijk nog op de markt komt, is de Passat Variant — Volkswagensch voor ‘break’. Wil je echter per sé weten wat je mist, dan is er nu verlossing want dit is hoe de nieuwe Passat er als sedan uitziet.

We hoeven het je vast niet te vertellen: ’t zijn moeilijke tijden voor alles wat geen SUV is — of probeert te zijn. Zo toverden heel wat fabrikanten de nieuwe generatie van vaak langlopende modellen al om tot crossover om populair te kunnen blijven — kijk maar naar de nieuwe Citroëns C3 en C5 X of de Renaults Scenic en Espace. Volkswagen sloeg dan weer een andere weg in door zijn nieuwe Passat wel laag bij de grond te houden, maar enkel nog aan te bieden als ruime break of Variant… Of tenminste: bij ons.

Zelfde neus, andere cijfers

In China zijn namelijk beelden opgedoken van een nieuwe Passat die wél nog een sedansilhouet vertoont, en daar hebben we zoals altijd het Ministerie voor Industrie en Informatietechnologie voor te danken. Daar moet een nieuw automodel telkens goedgekeurd en gepubliceerd worden voor het op de markt mag komen en zo krijgen we de Passat sedan te zien nog voor Volkswagens SAIC-joint venture hem zelf onthuld heeft. Die pronkt met dezelfde neus als onze Passat, al verandert er vanaf de zijvleugels wel ’t een en ander. Zo loopt de schouderlijn hier iets hoger waardoor de deurgrepen er niet op maar wel onder zitten. Het grootste verschil vind je natuurlijk achteraan, want daar krijgt deze Passat een lage kofferklep. Die wordt afgewerkt met een knappe doorlopende lichtbalk — naast natuurlijk de nodige Chinese opschriften.

Volkswagen Passat sedan China 2024

Het is nog niet helemaal duidelijk of het hier onderhuids wel om dezelfde auto gaat als de Passat Variant zoals wij ‘m kennen, want de cijfers bevatten een aantal verschillen. Zo krijgt deze sedan wel net als onze break 1.5- en 2.0-liter benzinemotoren maar de vermogens zijn anders, met 160 of 220 pk. Daarnaast is dit Chinese exemplaar ook de volle 8,9 centimeter langer dan de Passat Variant en is zijn wielbasis ook 3 centimeter groter, al kan dat natuurlijk makkelijk verklaard worden door China’s obsessie met beenruimte achterin. Hoe dan ook is het interessant om de Passat ook even als sedan te kunnen bewonderen dus wat denk je: zou Volkswagen zo’n lage versie beter ook bij ons weer op de markt brengen?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws