Dit is de allerlaatste Bugatti Chiron ooit — écht waar (2024)

Bugatti Chiron l'Ultime 2024

Het is officieel over en uit voor de Bugatti Chiron. Het peperdure apparaat was al even uitverkocht maar na acht jaar en 500 stuks is het laatste exemplaar ook echt van de band gerond. Daardoor kunnen de Fransen nu vooruitkijken naar de opvolger, maar niet voor ze de Chiron nog één keer in de bloemetjes zetten.

Bijna tweeënhalf jaar, zo lang is de Bugatti Chiron eigenlijk al uitverkocht. Sinds begin 2022 kan je al niet meer gaan aankloppen voor een nieuw exemplaar bij de Fransen, maar toch betekent dat niet dat we sindsdien geen nieuwe Chirons meer te zien kregen. Bugatti had namelijk nog wel even de handen vol met het afwerken van al die uitverkochte hypercars en zo bleef het ons nieuwe varianten — en hier en daar zelfs eens een niet meegerekend prototype — voorschotelen… Tot nu dus.

Adieu W16, hallo V16

Dit is namelijk de Bugatti Chiron l’Ultime en die naam geeft het al enigszins weg: dit is de allerlaatste. Je kijkt hier dus naar nummertje 500 van 500 stuks en om dat nog net dat beetje duidelijker te maken, staat dat cijfer onder andere op de achtervleugel, de flanken en de hoofdsteunen neergepend. Ook qua lakkleur maakt deze laatste Chiron de cirkel mooi rond want hij speelt met een samenspel van ‘Atlantic Blue’ en ‘French Racing Blue’, net als het allereerste exemplaar uit 2016. In tegenstelling tot dat eerste exemplaar gaat het hier echter wel om een langere Chiron Super Sport en wordt die lak ook beklad met belangrijke locaties uit de levensloop van de Chiron, van onthullingsplek Genève tot Ehra-Lessien waar hij z’n topsnelheid voor het eerst haalde.

Bugatti Chiron l'Ultime 2024

Aan die levensloop is nu dus een einde gekomen maar geen nood, want er staat al een vervanger te trappelen in de coulissen. Die zou Bugatti nog in juni laten zien, al weten we verder nog bijna niks over de nieuwkomer. Het enige dat ze bij wijze van smaakmakertje verklapten, is dat hij een hybride V16 zal krijgen en we mochten ook al even horen hoe die nieuwe motor klinkt. Of dat genoeg zal zijn om de iconische W16 van de Chiron te doen vergeten, leren we nog deze maand.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws