BMW X5 wordt plots een échte terreinwagen voor z’n 25ste verjaardag

BMW X5 Silver Anniversary Edition 2024

Driewerf hoera, want de BMW X5 viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Dat niet alleen, want daarmee gaven de Duitsers destijds ook het startschot voor wat een kwarteeuw later uitgegroeid is tot een heel gamma aan SUV’s. Reden genoeg voor de Amerikaanse BMW-importeur om die X5 nog wat meer ‘SUV’ te maken.

BMW is iets van een trendsetter in SUV-land. Toegegeven: Mercedes had misschien nét eerder de ML in zijn catalogus maar BMW was wel ongeveer de eerste om een hoogpotige met sportieve ambities aan te bieden. Dat bleek dan ook een schot in de roos te zijn want 25 jaar en vier generaties later leeft de X5 nog steeds. Dat vraagt dus om een speciale editie, en niet zomaar eentje.

Offroad met je X5

Dit is namelijk de BMW X5 Silver Anniversary Edition en ken je je jubilea een beetje, dan weet je dat het zilveren exemplaar staat voor een huwelijk van 25 jaar. Het huwelijk in kwestie is dus dat tussen BMW en de SUV en dat zet deze specifieke X5 nog net wat meer in de bloemetjes. Zo krijgt de special edition het xOffroad-pakket mee met hogere luchtophanging, extra bodembescherming, een sperdifferenieel op de achteras en vier specifieke rijmodi voor verschillende soorten terrein. Als deel van dat pakketje krijg je ook zo’n soort camera mee waarmee je de ondergrond virtueel door de auto heen kan zien. Vul dat aan met wat stoere ‘Lime Rock Grey’-lak, verduisterde accenten en offroadbanden en je kan je X5 plots bijna een échte terreinwagen gaan noemen.

BMW X5 Silver Anniversary Edition 2024

’t Is te zeggen: dat kan eigenlijk enkel de Amerikaanse koper. BMW gaat deze speciale editie namelijk bouwen in een oplage van 1.000 exemplaren en die worden voorlopig enkel aangeboden in de VS. Dat is ook geen toeval want al sinds den beginne wordt de X5 aldaar gebouwd, dus het is vooral in de fabriek in Spartanburg waar ze dit jaar feest vieren… Al kan je met een beetje moeite ook bij ons iets gelijkaardigs samenstellen. Op motorisch vlak is deze Silver Anniversary Edition namelijk gewoon een xDrive 40i en het xOffroad-pakket staat als optie ook in de Belgische configurator.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws