Zondags kijkplezier: Wheeler Dealers Nissan Skyline

Wheeler Dealer Skyline

Wheeler Dealers is een vaste waarde voor notoire autofans en tv-kijkers. In dit programma koopt Mike Brewer elke week een klassieker in de autogeschiedenis en probeert mecanicien Edd China er aan te sleutelen voor het vaderland. Ditmaal nemen ze een Nissan Skyline R33 onder handen die ze omvormen tot drifter.

De Nissan Skyline R33 moet zo ongeveer de droomwagen zijn voor elke drifterboy. Met zijn zes-in-lijn, +250pk en achterwielaandrijving is hij dan ook gemaakt om bochten schuiner te nemen dan dat god het voor ogen had. De jongens bij Wheeler Dealers beseffen dit ook maar al te goed en kopen een R33 skyline GTS voor 3000 pond (+/- 3600 euro).

Daarna proberen ze met een budget van 500 pond ( +/- 600 euro) de Skyline wat meer driftappeal te geven. Zo installeren ze een grotere intercooler en plaatsen ze een - weliswaar bedenkelijke - spoiler achterop.

Klikken & kijken doe je hieronder, veel plezier!

Nog begerenswaardiger - maar ook duurder - is de Skyline R34. Deze wagen sloot het Skyline era van Nissan dan ook in schoonheid af. De geestelijke opvolger, de Nissan GT-R, werd gebouwd met een heel andere filosofie (namelijk het loeihard belachelijk maken van Porsche-eigenaars). De wagens hebben dan ook een ongelooflijk respect onder autofans.

Hoe zit het bij jullie? Fan van de Skylines? Of vinden jullie het maar "To Fast To Furious" bakjes?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Adolf Van Oostende 21:05
afbeelding van Adolf Van Oostende

Nissan Skyline's hebben maar 1 groot nadeel : ze zijn alleen als RHD verkocht , moesten ze ook in LHD-versie bestaan hebben had ik er allang ene .

Yvesw 21:20
afbeelding van Yvesw

Ooh maar ze bestaan ook in LHD hoor ;-) Alhoewel ze nooit af fabriek zo zijn geproduceerd, zijn er ombouwpakketten beschikbaar (evenals LHD Skylines op de 2dehandsmarkt). Dus je hebt geen excuses :-p

nissan
Yvesw 12:05
afbeelding van Yvesw

Ik krijg het ook soms op mijn heupen van Mike Brewer, maar Edd China is wel een fenomeen in de autowereld! Zo heeft hij een bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen van gekke wagens voor reclamedoeleinden, trouwen, evenementen, etc.

Verder is het de man met enkele van de gekst creaties op zijn naam die in het Guinness World Record boek staan (zo heeft hij de snelst rijdende sofa gemaakt :-p). Voor Top Gear heeft hij ook enkele dingen gemaakt. De bond car & de dubbeldekker bussen (waarschijnlijk nog andere dingen, maar die sprongen mij te geest).

Dus hoewel Mike te hard probeert, maakt Edd veel goed :-) En het feit dat hij gewoon is van wacko creaties te maken verklaart misschien waarom hij soms dingen wat "ongewoon" aanpakt :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws