Porsche Macan begint aan zijn teaserronde

Porsche-Macan-Tease-Front

Niet enkel de Juke Nismo RS komt naar het autosalon van Los Angeles. Ook de Macan krijgt eindelijk zijn première op de Porsche-stand.

De Macan wordt Porsche's kleine SUV. Een Cayenne voor het koperspubliek dat niet diens grootte nodig heeft, maar wel de badge. Om kopers warm te maken toont Porsche een filmpje - en een microsite - waarin het pronkt met de meest fascinerende modellen doorheen de eeuw om via de Cayenne een opstapje - of moeten we zeggen, neerstapje - te maken naar de nieuwe Macan.

Betaalbare Porsche

Onder de kap van de Macan zit een 2.0 TFSI met 220 pk, die we kennen van Audi en een 3.0 V6 twin-turbo met 370 pk. Of er diesels komen is nog niet bekend, maar daar kan je gerust je braadworst voor verwedden. Op de microsite kan je wel ontdekken dat de Macan 6.1 tot 9.2 liter verbruikt per honderd kilometer (afhankelijk van de motor). De uitstoot gaat van 159 g/km tot 216 g/km.

Prijzen zouden rond de 45.000 euro liggen. Zo'n 10.000 euro duurder dan wat de andere premiumboys vragen voor hun standaard Q5 (Audi), X3 (BMW) en GLK (Mercedes).

Een Porsche lijkt nog nooit zo betaalbaar. Zouden jullie dit overwegen boven een X3, Q5 of GLK?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Stealth 12:53
afbeelding van Stealth

Ja natuurlijk!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws