Toyota plaagt met Yaris GR-4 video

-

Toyota heeft een nieuwe hot hatch in de coulissen staan. En dat willen ze je graag laten weten zonder er teveel van vrij te geven.

In het land van de gepeperde karretjes zijn ze nog lang niet uitgepraat. Getuige de vele kleine hot hatches die de constructeurs aanbieden op de markt. Voor de nieuwe generatie Yaris heeft Toyota iets extra in petto. De '4' in de GR-4 naam van hun heet scheurijzer staat namelijk voor de vierwielaandrijving op de hot hatch. Het zou de GR-4 in staat moeten stellen de serieuze schoenen te vullen die de vorige generatie GRMN heeft achter gelaten.

En ook al zijn de beelden van de "laatste tests", het uiterlijk laat weinig ter verbeelding over als het om de link met de rallywereld gaat. Wielen die je doen denken aan de kleine racewagens, dikke spoiler op de poep en bredere wielkassen, dat wordt geen klein stadswagentje meer. Motorisch is er dan weer wel nog veel onduidelijkheid. De Yaris GRMN kreeg 209 pk en 250 Nm uit een 1.8 liter turbo, de nieuwe zou het dus beter moeten doen. Al zal wat extra vermogen wel helpen om de vierwielaandrijving te maskeren ook, natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws