Is "Hey Mercedes" voorbode van Terminator's Skynet? [VIDEO]

Hey Mercedes MBUX AI Personal assistent

Naar analogie met je smartphone wordt de persoonlijke assistent in de auto steeds belangrijker. Waarom investeren constructeurs echter zo veel tijd en geld in artificiële intelligentie? Redacteur Wim legt het je uit... voor Skynet ons de mond snoert. "Hasta la vista, baby!" Nee, wacht. We bedoelen: "Hey Mercedes!"

Mercedes was één van de pioniers op het vlak van de spraakgestuurde persoonlijke assistent. Nee, niet in de S-Klasse, wel in het kleinste model van het merk: de A-Klasse. Die kreeg in zijn nieuwe generatie het MBUX-systeem naar zijn dashboard gezwierd. Die Mercedes-Benz User eXperience liet zich kennen dankzij een persoonlijke assistent die je kon aansturen door er tegen te spreken. Even "Hey Mercedes" zeggen en je A-Klasse wordt plots een luisterend oor.

Ondertussen heeft niet enkel het hele gamma van Mercedes die nieuwe technologie aan boord, ook andere automerken volgden spoedig. BMW, Polestar, Volkswagen tot zelfs Skoda introduceerden een persoonlijke assistent waar je tegen kan praten. Alleen, wat is nu het grote voordeel van zo'n systeem en - ook niet belangrijk - waarom kicken automerken hier plots op? Dat het meer is dan een tijdelijke hype legt redacteur Wim uit in onderstaande video.

Auteur: Auteur: Autofans
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws