Autonieuws

Overheid wil "Waze"-sluiproutes via scholen aan banden leggen

Hangt het van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) af, dan mogen slimme gps-systemen tijdens bepaalde uren geen routesuggesties meer doen via scholen. Om zo de veiligheid van scholieren te kunnen garanderen.

Onze nieuwe Vlaamse Minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft haar eerst werkje al te pakken. Peeters wil afspraken maken met aanbieders van zogenaamde slimme GPS-systemen. Dat zijn systemen zoals Waze, Google Maps en TomTom GO die continu speuren naar de snelste weg. Die weg kan gerust langs scholen lopen en dat kan volgens Peeters niet.

Geen verbod

Peeters wil afspraken maken met de aanbieders om tussen bepaalde uren schoolstraten te weren. Geen compleet verbod dus, wel een verbod op tijdstippen wanneer de school start of eindigt.

Op die manier wil Peeters er voor zorgen dat de autodrukte af kan nemen aan bepaalde scholen. Er is dus hoegenaamd geen sprake van een "wettelijk verbod", wel een bewustmaking bij de bedrijven achter applicaties zoals Waze dat niet elke straat gepast is om verkeer door te sturen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen