Autonieuws: Autosalons

Officieel: Alfa Romeo 4C (2011)

Waar rook is, is vuur. Er gaan al een lange tijd geruchten over de eventuele komst van een 4C, maar Alfa Romeo kon zijn beelden en informatie prima voor zich houden. In Genève lanceerden ze zonet de 4C: een compacte tweezits , achterwielaangedreven supercar met middenmotor. Wat wil je nog meer?

Het 4C Concept is gebaseerd op de kennis die Alfa Romeo opdeed met de 8C, ook de gelijkenissen qua looks laten niets aan de twijfel over. Een belangrijk element daarin was het laag houden van het totale gewicht. Om die reden gebruikte Alfa voor een hele boel redenen carbon. Zo werd de hele body vervaardigt uit koolstofvezel.

Onder de kap schuilt een 1750 cc turbo viercilinder benzinemotor, die is goed voor zo'n 200 pk. Dat blok, dat wordt gekoppeld aan de TCT automatische versnellingsbak, beschikt over alle technologie dat Alfa Romeo vandaag kan bieden. Zo heeft hij direct injectie, een turbo, dubbele continu variabele kleptiming en een controlesysteem om het turbogat te dichten/voorkomen. De sprint naar 100 km/u werkt hij af in 5 seconden, de topsnelheid bedraagt 250 km/u. Live beelden volgen in de loop van de dag van onze vliegende reporters ter plaatse.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen