Autonieuws: Autosalons

Officieel: Audi A8 Hybrid

Hybride aandrijvingen zijn niet meer weg te denken. Ook in het segment van de luxewagens wagen meer en meer merken zich aan de hybride-technologie. Zo komt ook de Audi A8 vanaf nu in de catalogus te staan. Nieuw is de combinatie niet, Audi neemt de technologie uit [de Q5 Hybrid][1] over. [1]: https://autofans.be/content/officieel-audi-q5-hybrid-quattro

Zo krijgt ook deze A8 Hybrid een 2.0 TFSI gecombineerd met een elektromotor. Beiden samen zijn goed voor 245 pk. Toch kan de A8 zijn benzineverbruik beperken tot 6,4 liter per 100 km, de CO2-uitstoot blijft op 148 g/km steken. De 2.0 TFSI is op zichzelf goed voor 211 pk en kennen we uit de Golf GTI. Daarmee krijgt de Audi A8 zijn eerste viercilinder onder de kap.

De A8 Hybrid kan tot een snelheid van 100 km/u elektrisch rijden. Bij een constante snelheid van 60 km/u bedraagt de zuiver elektrische radius 3 kilometer. Daarna moet je terug op benzine overschakelen. De 36 kilogram zware accu werd geplaatst in een verstevigde zone in de koffer.

Wil je de A8 Hybrid herkennen aan de buitenzijde, dan moet je op zoek naar discrete details. Naast het logo op de kofferklep en in de deurtredes krijgt de Hybrid specifieke tienspaaksvelgen. Ook de Arctic silver lakkleur is voorbehouden voor deze Hybrid. Verder kan deze wagen standaard beschikken over metaallak, airco in drie zones, LED koplampen en een BOSE sound system.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen