Autonieuws: Autosalons

Autosalon van Brussel 2012: de praktische info

Binnen veertig dagen gaat het **Brusselse Autosalon** van start. Naar goede gewoonte geen salon met grote premières maar eerder een verkoopsalon. Toch doen de organisatoren allerlei inspanningen die de interesse bij het grote publiek aan te wakkeren. Het Salon is toe aan de 90e editie en vindt plaats van donderdag 12 tot zondag 22 januari, telkens van 10 tot 19u.  Dit jaar gaat het om het 'grote salon', waarbij de exclusievere merken ook vertegenwoordigd zijn en de beursvloer niet enkel gereserveerd is voor merken met bedrijfswagens in hun gamma.

Op vrijdag 13, maandag 16 en vrijdag 20 januari zijn er ook de traditionele nocturnes, waarbij het salon openblijft tot 22u.

Op 10 januari vindt de persdag plaats met 's avonds de VIP avond, waar je enkel met uitnodiging terechtkan. 11 januari is dan weer de dag waarop de professional het salon mag bezoeken, met vanaf 16u de inhuldiging.

De eerder aangehaalde exclusievere wagens verhuizen voor deze editie van de Patio naar Paleis 12. In de Patio vind je nu wat federaties en accessoire-verkopers die beter in het geheel geïntegreerd worden. Er is een overzicht van 90 edities van het autosalon, met telkens twee exclusieve wagens uit elk decennium. Ook is er een Cleaner Mobility onderdeel, waarbij ecologie in de transportsector wordt gepromoot voor de gewone man. Je kan je natuurlijk ook inschrijven voor een ritje met een elektrisch voertuig op een testpiste. Het parcours bevindt zich deze keer naast de paleizen, terwijl het vroeger een paleis inpalmde.

Een inkomticket kost je 12,5 euro, een kind van 6 tot 12 betaalt 6,5 euro, kinderen tot 6 jaar mogen gratis binnen. Wie dat wenst kan een e-card aanvragen, waarbij je de kaart op de stand van de constructeurs tegen een elektrische kaartlezer kan houden om zo de nodige info over de desbetreffende modellen te krijgen. Wij hopen alvast dat deze lezers de bevallige hostessen niet zullen vervangen. Ook kan je met je e-card deelnemen aan wedstrijden of je status op sociale netwerksites aanpassen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen