Autonieuws: Autosalons

Nu officieel: De Audi A3 (2012)

We waren er als de kippen bij toen de eerste foto's van de A3 online lekten, maar vandaag wordt op het VAG feestje in Genève alles officieel bekend gemaakt. Live foto's volgen morgen (6 maart). Audi bouwt de nieuwe A3 op haar nieuw platform dat ze zal delen met de Golf 7. De 4.24 meter lange A3 krijgt een constructie mee die bestaat uit aluminium en staal. Alles samen goed voor een gewichtsbesparing van 80 kilogram, dat maakt dat een 1.4 TFSI nu 1.175 kilogram weegt. Qua looks kunnen weinig revolutionairs opmerken. Wat we wel dienen te melden is de xenon plus headlights die optioneel te bestellen zijn met LED.

Binnenin werd de A3 weer ietsje ruimer, zo kan je 365 liter in de koffer kwijt. Verder kan je kiezen voor een geluidssysteem van Bang & Olufsen, mobile phone preparation met Audi connect online services. Ook het MMI kreeg een update met MMI touch, ultra-slim en een elektrisch inklapbaar infotainmentscherm.

Onder de kap zullen er bij zijn lancering drie motoren beschikbaar zijn, 1 diesel en 2 benzinemotoren. De 1.6 TDI is goed voor 99 g/km CO2. De benzinemotoren kan je verkrijgen met 122 of 180 pk. Audi meldt eveneens mee dat er ook varianten in ontwikkeling zijn op LPG en hybride.

Het chassis krijgt standaard het elektronisch stabiliteitsprogramma van Audi mee met een elektronisch en gelimiteerd slipdifferentieel. Het dynamics systeem en de adaptieve schokdempers zijn optioneel. De keuze in velgen gaat tot maximum 18 inch.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen