Autonieuws: Autosalons

Live op de IAA 2013: Citroën C4 Picasso & C4 Grand Picasso

Over de Citroën C4 Picasso kon je al wat lezen in onze rij-impressie, de C4 Grand Picasso zien we hier voor het eerst in levende lijve. Hij ziet er even apart uit als op de foto's, dat kunnen we wel zeggen.

De verschillen tussen de C4 Picasso en zijn grote broer zijn al te zien bij de voorzijde. Daar koos Citroën voor een onderscheidende bumper waarbij vooral onderaan het verschil te zien is. Verder is de Grand Picasso natuurlijk ook groter en verschillen ze vanaf de B-stijl helemaal. Waar de C4 Picasso nog een chrome strip heeft achter het achterste portier, wordt bij de C4 Grand Picasso gekozen voor een visueel doorlopende zijruit.

gewichtsbesparing

Dankzij het gebruik van het EMP2-platform kan Citroën gewicht besparen op beide wagens. De kleinste bespaart 140 kg tegenover zijn voorganger, bij de grootste van de twee is dat nog 100 kg. Die grootste kan ook zeven personen of een pak extra bagage huisvesten, verder zijn ze identiek in het interieur. Dat is fijn, want het interieur van de C4 Picasso bleek eerder al aangenaam om in te vertoeven.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen