Autonieuws: Autosalons

Autosalon Brussel 2020: meer dan 500.000 bezoekers

Het 98e autosalon sloot zopas haar deuren. Meer dan een half miljoen bezoekers passeerden de inkom en bekeken alle auto's op de show.

En die auto's, dat waren er heel wat. 18 wereldpremières, 10 Europese premières en een honderdtal voertuigen die voor het eerst op Belgische bodem te zien waren. Zij hielden ons zoet met het maken van artikels en video's op de persdag, waarna jullie massaal afzakten naar Brussels Expo.

501.189 bezoekers vonden de tijd om even naar het autosalon te gaan om al het blinkende metaal te bekijken. Eén op vijf bezoekers kocht een extra ticketje en luisterde naar de door onze Yves ingesproken info bij de Dream Cars.

Image

Behalve de Dream Cars, een apart evenement dat al voor de zesde keer plaatsvond, was er ook de derde editie van #wearemobility, waarbij verschillende alternatieven voor de aankoop van een auto werden gepresenteerd. Ook dat was volgens de organisatie een succes, al kan je die geïnteresseerden natuurlijk niet zomaar tellen.

98th #BrusselsMotorShow : 501.189 visitors. Thank you all !

— FEBIAC (@FEBIAC_nl) January 19, 2020

Uitkijken is het nu naar de 99e editie van het autosalon, dat plaatsvindt van 15 tot 24 januari 2021. Die editie zal opnieuw wat meer aandacht besteden aan lichte bedrijfswagens en vrijetijdsvoertuigen, al wordt de grens elk jaar een beetje dunner.

Image
SUV crossover Autosalon Brussel 2020 Autofans

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen