Autonieuws: Concept cars

Porsche geeft (voorlopige) pics & specs van 918 Spyder mee

Het is nog altijd maar een prototype, dus alle cijfers die ze ons vandaag meedelen moeten met enige voorzichtigheid getoetst worden aan de realiteit. Porsche zegt zelf dat de 918 Spyder een gecombineerd vermogen van 759 pk heeft, dat is enorm veel als je weet dat ze een gemiddeld verbruik van 3.0 liter opgeven en een sprint naar 100 km/u in 3.0 seconden kunnen voorleggen. Die lovende cijfers zijn te danken aan hun nieuw plug-hybrid-systeem. Een 562 pk sterke 4.6 liter V8 is de verbrandingsmotor van dienst. Verder wordt de vooras aangedreven door een 107 pk sterk elektrisch blok en drijft een ander elektrisch blok (121 pk) de achteras aan.

De 918 Spyder zou een topsnelheid van 325 km/u kunnen aantikken. Wie enkel elektrisch rijdt kan maximaal 150 km/u tikken. Als je erg zuinig rijdt in elektrische modus zouden er in theorie 25 elektrische kilometers kunnen worden afgelegd. De CO2 uitstoot zou slechts 70 g/km bedragen.

Optisch kan je nog niet heel erg veel zeggen gezien de knap vormgegeven camouflage. De meest opvallende factor is de uitlaat die niet onderaan de bumper werd ingewerkt maar wel bovenaan, net boven de middenmotor. De 918 Spyder zal in september 2013 in productie gaan en datzelfde jaar nog gecommercialiseerd worden.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen