Autonieuws: Concept cars

Heet: BMW M2 Cabrio 2024 (Render)

Het kwik stijgt boven de 30 graden vandaag, waardoor het ideale moment daar is om topless te gaan. Ook in autoland. Wat denk je van deze BMW M2 Cabrio met 525 pk?

Aan M-modellen bij BMW tegenwoordig geen gebrek. Waardoor het misschien een verrassing voor je is dat het Duitse merk geen M2 Cabrio in de catalogus heeft staan. Daar zijn echter twee goede redenen voor. Zo bouwde BMW nooit eerder een M2 Cabrio (al is dat een ietwat zwakke reden) en - belangrijker nog - van de tweede generatie 2 Reeks is er geen cabrio meer beschikbaar! Maar wat als...

Kannibaal

Wel, dan krijg je deze M2 Cabrio Competition. Zonder dak (nu ja, een stoffen exemplaar) en een 3-liter zes-in-lijn van maar liefst 525 pk onder de kap. Dat vermogen zuigen we trouwens niet uit het rietje van ons zomerse mocktail (don't drink and drive). Nee, dat is het vermogen dat de op til staande M2 CS Coupé zal krijgen. Is dit een auto die derhalve los de M4 Cabrio kannibaliseert? 100%. Maar doen de X5 M, X6 M en XM dat ook niet met elkaar? Liever een extra cabrio, dan een lijvige SUV in de performance-line-up. Of zo denken wij er toch over.

Image
BMW M2 Cabrio 2024 info

Gaat BMW deze M2 Cabrio ooit bouwen? Uiteraard niet. Waardoor je nooit verder zal komen dan de render die we maakten. Een render die zo'n M2 Cabrio toont in het M Sao Paulo Gelb met een bruin interieur. Smaakvolle combo? Misschien niet helemaal, al willen vooral aantonen dat de sky tegenwoordig the limit is in personalisatieland bij BMW. Zoom je zelfs extreem ver in, dan zal je gele stiksels zien in het bruine leer. Doe dat echter maar niet, want dan zie je ook duidelijk waar we allemaal geknipt en geplakt hebben om deze M2 Cabrio te creëren.

Stiekem alternatief

Ben je nu al heel de tijd aan het stampvoeten zoals een 2-jarige peuter die zijn koekje niet krijgt omdat BMW deze M2 Cabrio niet maakt? Wel, dan hebben de ingenieurs van BMW stiekem een achterdeurtje voorzien als je per sé een M2 zonder dak wil. Sinds kort heeft het merk namelijk de [Z4 M40i Pure Impulse](https://www.autofans.be/nieuws/officieel/53862-zeg-niet-z4-m-bmw-z4-m40… in de catalogus staan. Die gebruikt een (makkelijk kietelbare) 3-liter zes-in-lijn met 340 pk en stuurt dat vermogen via een manuele zesbak naar de achterwielen.

Image
BMW M2 Cabrio 2024 info

Daarenboven krijgt bovenstaande Z4 M40i Pure Impulse een M Ophanging, M remmen, M sper en - als je het heel lief vraagt - een M sleutelhanger. Van ons mag je dus gerust een M2-badge op zo'n Z4 hangen. Niet in het minst omdat je minimaal 75.650 euro moet neerleggen voor die Pure Impulse. Da's M-geld, op z'n minst.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen