Autonieuws: Officieel

Honda CR-V facelift debuteert krijgt 1.6 i-DTEC met 160 pk

Het is D-1 voor de persdagen op het autosalon van Parijs en dat betekent dat alle merken stilaan hun premières hebben vrijgegeven. Diegenen die dat nog zullen doen, doen dat waarschijnlijk pas vanavond laat. Een kleine primeur is deze facelift van de Honda CR-V. Die krijgt tegelijk de nieuwe variant van de intussen al bekende 1.6 i-DTEC.

Tot nu toe had een Honda met de 1.6 i-DTEC slechts 120 pk onder de kap, wie meer wilde moest overschakelen naar de fiscaal minder interessante 2.2 i-DTEC met 150 pk. Daar is nu een eind aan gekomen want Honda lanceert de 1.6 i-DTEC met 160 pk. Die produceert ook 350 Nm, waarmee het koppel gelijk blijft aan dat van de 2.2. Volgens Honda duikt de 160 pk sterke nieuweling onder de 130 g/km CO2, 11 procent minder dan de vorige motor.

Image

negen stuks

De 1.6 i-DTEC 160 pk wordt standaard aangeboden met vierwielaandrijving. Je kan daarbij kiezen voor een manuele zesversnellingsbak of een nieuwe automaat met negen versnellingen.

Image

Ook de looks van de Honda CR-V wijzigden voor komend modeljaar. Zoals je wel meer ziet bij een facelift werden de koplampen hertekend en evolueerde de voorbumper mee. Dat geeft de CR-V een fris aangezicht. Verder krijgt hij wat matzwarte accenten en is de antenne tegenwoordig een haaienvin-exemplaar.

Wie goed kijkt, ziet dat de foto's rond een 'prototype' werken, zowat alle nieuwigheden op de stand in Parijs worden onder die noemer getoond.

Image

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen