Autonieuws: Officieel

Na 2,7 miljoen testkilometers amper 11 ongelukken met zelfrijdende auto

Autonome auto's zijn veilig, dat bewijst de programma directeur van Google die er verantwoordelijk is voor het project van zelfrijdende auto's. Na 6 jaar en 2,7 miljoen testkilometers zijn er amper 11 ongelukken gebeurd.

In de afgelopen zes jaar hebben de twintig testwagens van Google 2,7 miljoen testkilometers gereden. Op al die tijd en over al die kilometers zijn er slechts elf ongelukken gebeurd. Opvallend daarbij is dat de autonome auto in geen enkel van de elf ongelukken in fout was. In zes ongevallen werd de testwagen achteraan aangereden omdat de - menselijke - bestuurder niet op tijd kon stoppen. De meeste ongevallen gebeurde aan stoplichten in stadscentra, gelukkig steeds zonder gewonden.

"If you spend enough time on the road, accidents will happen whether you're in a car or a self-driving car," is een terecht opmerking van Google. En als we ze op hun woord mogen geloven en er effectief maar elf ongelukken zijn gebeurd - waar zij nooit in fout waren - dan is de autonome auto vandaag al veiliger dan u en ik achter het stuur.

Ondanks de alweer positieve berichten rond de technologie staan er nog vele duizenden testkilometers op de planning om elke situatie op de baan nog beter te leren inschatten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen