Autonieuws: Officieel

Geinig: Suzuki Ignis komt naar Europa

Tussen alle Bueno's en selders door binnenkort terug geinig gerief te vinden bij Suzuki, want de Japanse constructeur haalt de Ignis naar onze contreien. De wat?

Bekijk je de line-up van Suzuki in Europa anno 2016, dan merk je buiten de ietwat frivole Swift vooral 5 volwassen modellen op. Té saai, zo blijkt, want Suzuki heeft besloten om de Ignis naar ons continent te halen, waardoor het typeplaatje na tien jaar terug bij ons verschijnt. Destijds een compacte hatchback die wat hoger op z'n pootjes stond, het huidige model - dat al sinds 2015 verkocht wordt in Japan - is niets anders.

Waardoor Suzuki op het autosalon van Parijs de Ignis zal voorstellen als een kleine crossover die het moet hebben van zijn uniek lijnenspel met knipogen naar vroeger. Met z'n lengte van 3,7 meter houdt 'ie het midden tussen de Fiat 500 en de Mini. Over de techniek wordt met nog geen woord gerept, al ligt het voor de hand dat de 1.0 (Boosterjet) benzine zijn opwachting maakt onder de kap. Een hybridevariant zou ook op de planning staan.

Image
suzuki-ignis
Image
suzuki-ignis

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen