Autonieuws: Officieel

Toyota IQ leeft voort als Singulato iC3

Toyota's compleet geflopte iQ krijgt een tweede leven in de vorm van de iC3, een elektrische auto van het Chinese Singulato die de Japanse microcar als basis gebruikt.

Singulato, een Chinees automerk dat in 2014 werd opgericht - heeft laten weten dat het de iC3 in productie zal nemen tegen 2021. An sich geen belangrijk nieuws voor de Europese markt. Maar als je goed kijkt, dan kan die iC3 er wel eens bekend uitzien. Jawel, dit lijkt verdomd hard op een Toyota iQ.

Chinees plagiaat?

Een gevalletje "Chinees plagiaat"? Hoegenaamd niet. Singulato kocht namelijk spotgoedkoop de licentie voor de iQ van Toyota en besloot de slimme en compacte structuur van de auto te gebruiken voor een elektrische auto van de toekomst. De fundamenten zijn dus van Toyota (chassis, ophanging, etc) maar het kloppende hart is van het Chinese merk zelf. Hoewel er geen details vrij worden gegeven zegt Singulato dat deze iC3 in staat moet zijn om 300 kilometer ver te geraken. Pittig detail: Toyota had ooit een elektrische versie van deze iQ. Die EQ geraakt echter amper 80 km ver met het accupakket van 12 kWh. Waardoor deze iC3 een serieuze sprong is van techniek.

Image
singulato ic3

Meer nog, samen met de range, het design en de draadloze updates zou deze Singulato iC3 niet misstaan op Belgische bodem, toch?

Image
singulato ic3

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen