Autonieuws: Teaser

Volkswagen: "Skoda doet het te goed"

Bij Volkswagen zijn ze op zoek naar een manier om Skoda in te tomen. Volgens sommige bronnen zijn de Duitsers niet al te blij met de competitiviteit van de Tsjechen.

Bij Volkswagen kijken ze tegenwoordig met argusogen naar de populariteit van Skoda. Terwijl Volkswagen in de kosten moet snoeien na de hele #dieselgate-affaire zien ze hoe Skoda elke keer weer positieve kritiek krijgt op hun modellen. Modellen die gebruik maken van moderne Duitse technologie maar door goedkopere Tsjechische werkkrachten in elkaar geschroefd worden.

Daar willen ze bij Volkswagen nu een mouw aan passen door Skoda te dwingen om de productie van een aantal modellen naar Duitsland te verplaatsen - ineens goed voor de werkgelegenheid - en door hen meer te laten betalen voor de technologie die gebruikt wordt. Dat moet Volkswagen in staat stellen om aan de top te blijven als het op ontwikkeling aankomt, zeker nu de elektrische line-up wordt ontplooid.

Image

overleg

Skoda is in de afgelopen 26 jaar uitgegroeid van een Oostblokrommelmerk via een budgetmerk naar een succesvol bouwer van middenklassewagens. Dat er bij Volkswagen duizenden banen op de tocht staan, versterkt nog de vraag van de vakbonden aan de Volkswagen-top om iets te doen aan de scheve situatie. In Tsjechië heeft de eerste minister al gereageerd op het conflict; eerstdaags komt er overleg met de top van Skoda en de vakbonden. Dat overleg heeft als doel om de productie in Tsjechië te verzekeren zoals VAG eerder beloofde. Want banenverlies, daar zitten ze ook in Tsjechië niet op te wachten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen