Autonieuws: Tuning

Deze Audi A3 heeft 800 pk

Audi heeft intern haar sportafgeleiden, zo hebben ze de S en RS badge. Die zijn opzich al indrukwekkend, maar tuners lijken altijd beter te kunnen, al is beter bij tuning wel erg relatief. Deze Audi A3, jup standaard is het een standaard leasingbakje, werd opgewaardeerd naar niet minder dan 800 pk. De sprint naar 100 werkt hij daarmee af in een indrukwekkende 2,8 seconden. Hij doet dat op standaard banden, dat maakt het alleen nog indrukwekkender.

Dat er iets mis was met deze A3 verrade zijn uiterlijk alvast. Een enorme grille moet immers voldoende koeling geven aan de 3.2 liter die ze uit de TT schroefden. Dat blok krijgt een Turbonetics GT-K1000 turbocharger met zich mee om voor het totaal aantal vermogen te zorgen. AP Racing zorgde ervoor dat het hele gevaarte optijd tot stilstand kan komen. Om ervoor te zorgen dat het blok paste en de wagen met het vermogen overweg kon, plaatste ze er ook het S3 chassis in.

Leuk om weten is, is dat de eigenaar van deze uitgekaste en overpowered A3 er dagelijks mee rijdt. Dat maakt alleen maar duidelijk dat dit project op een werkend exemplaar uitdraaide, en 800 pk in zulke wagens niet altijd nonsens hoeft te zijn.

Via Speedhunters

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen