Autonieuws: Varia

Geruchten ivm Ferrari F450: Hybride? KERS-systeem?

Er is wat meer informatie over de Ferrari F450. Geen informatie die bevestigd is, wel een paar veronderstellingen en bedenkingen. We weten alvast zeer zeker dat Ferrari werkt aan nieuwe turbochargers en een all-wheel-drive hybride. Volgens Autocar zou die laatste, de hybride, wel eens kunnen slaan op de nieuwe F450. Daarmee zou Ferrari meteen een gat slaan tussen zichzelf en eerste achtervolger Jaguar, het Britse merk zou al enkele maanden bezig  zijn met een XE-model. Mocht dat niet zo zijn, dan nog verwacht men een model met de beste technologie bij Ferrari. In een vederlichte aluminium-structuur zou een zeventraps twin-clutch-versnellingsbak schuilen.

Uiteraard met tractiecontrole en extra technologie om onderstuur te vermijden. Goed plan? Waarschijnlijk wel, al dienen we te zeggen dat er een 'off'-knopje moet zijn. Dan zou je kunnen denken dat ook het K.E.R.S.-systeem zal worden toegepast op de F450. Ontwikkeld door het Ferrari F1 team en reeds voorgesteld op de

599XX zou deze zéker op alle hybrides moeten verschijnen. Ferrari betwijfelt  of de klanten al klaar zijn voor deze technologie. Voorlopig geen K.E.R.S. dus op de F450.

via: Autocar

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen