Autonieuws: Varia

De laatste dans: Twee speciale G-klasses

De Mercedes G-klasse is aan de laatste rechte lijn van zijn levensloop bezig. Dat merken we aan de twee speciale reeksen die Mercedes ons voorstelt. Het gaat om de BA3 Final Edition en de Special Edition Select. Bij de eerste gaat het om een driedeurs, de tweede is de vijfdeurs 'stationwagon'.  De kleine G komt er als G 350 CDI en G 500, respectievelijk met 211 pk (540  Nm koppel) en 388 pk (530 Nm koppel).

De BA3-editie is goed voor permanente vierwielaandrijving met off road ratio en de 7G-Tronic transmissie. Andere extra's zijn de electronisch bestuurde tractiecontrole, ESP en drie diferentieelsperren. Aan de buitenzijde krijgt de BA3 Final Edition een AMG-grille, dikkere wielbogen en vijfspaaks velgen. Ook krijg je er een open dak, carbon look inleg in het interieur, parkeersensoren achteraan en een bandendrukmeter bij. Basisprijs van de G 350 BA3 is 90.511,40 euro, terwijl een G 500 vanaf 100.685,90 euro de verdeler verlaat.

De G 500 vijfdeurs kan je uitrusten met een Edition Select pakket. Het vermogen wijzigt niet (388 pk/530 Nm koppel) De wagen is herkenbaar aan de two-tone lak met zwartgelakte onderdelen. Wie deze Edition Select kiest, kan beschikken over crash-responsieve NECK-PRO hoofdsteunen, tweekleurig designo leder en sfeerverlichting. Harman Kardon zorgt samen met 12 speakers en een DSP amplifier van 450 watt voor het geluid, buitenom accentueren een chrome stootbar en sidepipes de wagen. Velgen zijn zwartgelakt in 18" maat.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen