Autonieuws: Varia

Heet, heter, heetst: Renault Mégane RS Trophy

Renault Sport is op dit moment nummer 1 als het komt op budgetvriendelijke pleziertjes. Tot nog toe was de, door ons reeds geteste, [Mégane RS Cup][1] de heetste van de Mégane reeks, vandaag doet ze daar nog eentje bovenop. Deze Mégane RS Trophy. [1]: https://autofans.be/content/rijtest-renault-m%C3%A9gane-rs-250-cup-mazda-3-mps-0

En de naam is hem niet gestolen, want deze Mégane lijkt alles in huis te hebben om effectief prijzen te pakken. Onder de kap vinden we nog steeds de 2.0 liter turbo. Maar de ingenieurs bij Renault Sport krikte het vermogen met 15 pk op tot een totaal van 265 pk, het koppel ging met 20 Nm omhoog tot een totaal van 360 Nm. De maximale turbodruk werd met 0,2 bar verhoogd tot 2,5 bar en ook het luchtinlaatsysteem werd verbeterd om de stijgende hitte van de motor te baas te blijven. De vermogenscijfers zetten zich uiteraard om in stevige sprintcijfers. De 0-100 km/u sprint doet hij in amper 6.0 seconden, dat is een tiende sneller dan de cup. De topsnelheid bedraagt 254 km/u. De Mégane is ook nog relatief zuinig. Met slechts 8,2 liter per 100 km en 190 g/km CO2 zou de gemiddelde hippie uit je buurt moeten blijven.

Verder werd het Cup-Chassis nog lichtjes aangepast en merken we nieuwe banden op die een nog betere wegligging moeten verzekeren. De Trophy variant is verder te herkennen met zijn zwart dak, nieuwe spoiler achteraan, 19 inch Gloss Black STEEV velgen, rode RS remschijven en het schitterende rode lijntje omheen de velg. De RS krijgt ook LED dagverlichting mee en mag zich laten verkopen in een nieuwe kleur, het Sirius Yellow Finish, zoals hij hier wordt voorgesteld. Verder is er ook Glacier White, Etoilé Black en Cassiopée Grey beschikbaar.

Binnenin plof je jezelf in Recaro kuipzitjes, al dan niet in leder. Wie de wagen in actie wil zien moet zich wenden naar de Renault Sport Enthusiasts Day op de Nürburgring op 17 juni. Renault zal de productie hiervan beperken tot 500 stuks. Autofans belt alvast naar Renault om een rijtest te boeken.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen