Autonieuws: Varia

Keyless entry dode-zone in Missouri

Er zijn mysterieuze krachten aan het werk in de Amerikaanse stad Springfield, Missouri. Shoppers arriveren er zonder problemen maar kunnen op het einde van de dag hun wagen niet meer starten via hun keyless toegang en ontsteking. Een natuurlijk verschijnsel of een sinister plot van het takelbedrijf?

Shoppers van het James River Town Center kunnen hun wagen op het einde van dag niet meer starten, laat staan opendoen. Het takelbedrijf zegt niet dat de problemen beperkt zijn tot één merk maar wel dat elke wagen een keyless systeem had. De wagens starten wel zonder problemen als ze weg van het shopping center worden gesleept.

Velen wijzen onterecht de vinger naar een gsm-mast achter het shopping center maar hier kan het niet aan liggen. Onze sleutels werken immers op een veel lagere frequentie die ergens rond de 125 kHz ligt, ver onder de 800 - 1900 MHz van GSM verbindingen. Lage frequenties worden onder andere gebruikt voor militaire, scheepvaart en aeronautische toepassingen. Een onopzettelijke stoorzender is een mogelijkheid maar een plot van het shopping center en het takelbedrijf lijkt veel plausibeler. De klanten moeten immers het takelbedrijf betalen voor het slepen van hun wagen.

Enkelen richten hun pijlen al op de electronicaketen Radio Shack. Een reeks frequenties binnen een straal van enkele tientallen meters blokkeren is immers triviaal met het juiste materiaal. Volgens de beschuldigingen krijgen zij per gesleept voertuig $20 toegestopt van het takelbedrijf. Misschien wel de enige bron van inkomsten voor de tanende electronicaketen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen