Rijtest

Rij-impressie: SsangYong Musso 2.2 E-XDI 4x4 (2018)

Na de lancering van enkele gesmaakte kleintjes zoals de Tivoli en XLV focust SsangYong zich nu terug op haar werkpaarden. Gerief zoals de [Rexton](https://autofans.be/rijtesten/suv/38510-rij-impressie-ssangyong-rexton-22-diesel-sapphire-2017) maar ook de Musso. Want jawel, het Actyon Sports-naamplaatje vervalt op de pick-up, voortaan is het Musso.

Noem 'm geen werkpaard, de Zuid-Koreanen zien de Musso liever als een luxetransporter. Een SUV dus die toevallig beschikt over een ladderchassis en open laadbak. Maar is deze Musso dan echt het luxebeest binnen de pick-upwereld?

Neushoorn

Zoals je mag verwachten oogt de Musso, Koreaans voor "neushoorn" trouwens, als een groot beest. Met het voorsteven van de Rexton. Niet toevallig, want zowel Musso als Rexton delen dezelfde onderhuidse genen. Het verklaart misschien ook meteen waarom deze Musso er enkel komt als double cab. Een trucje waarmee SsangYong natuurlijk extra de luxe en comfort van de pick-up kan onderstrepen door al haar tijd te steken in één versie die sowieso vaak wordt besteld voor het extra comfort.

Image
ssangyong-musso-2018-rijtest

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen